تلفیق اطلاعات حاصل از لایه های اطلاعاتی (زمین شناسی، ژئوشیمی، ژئوفیزیک، دورسنجی و زمین شناسی اقتصادی شامل پراکندگی کانسارها و اندیس های معدنی منطقه) در جهت تهیه نقشههایی برای معرفی مناطقی با بیشترین احتمال جهت کانی سازی و بر اساس مدل متالوژی منطقه
بررسی پایداری شیبها، زمین لغزه ها، منطقه بندی خسارت زمین لرزه، فورانهای آتشفشانی، خسارات ناشی از طغیان رودخانه ها و تسونامی ها، فرسایش محلی، خطرات آلودگی ناشی از فعالیت معدنی یا صنعتی و گرم شدن کره زمین و ...
انتخاب محل های مناسب جهت اجرای پروژههای مهندسی نظیر دفن مواد زائد، خط لوله، جاده و مسیر راه آهن، سدها و گسترش و توسعه ساختمان سازی
ارزیابی منابعی مانند آب، ماسه و گراول، سنگ ساختمانی، نفت خام، گاز طبیعی، زغال سنگ، انرژی زمین گرمایی در کنار کانیهای فلزی.
بررسی میزان آلودگی آب، خاک، هوا و . . . و در نهایت تهیه نقشههایی جهت حفاظت از محیط زیست.
شناسایی روابط متقابل مکانی میان مجموعه دادهها در طول دوره تحقیق زمین شناسی، مانند درک علائم ژئوشیمیایی و ژئوفیزیکی منطقه ای گرانیت های نوع S وI و یا ارزیابی علائم حاصل از تصاویر ماهوارهای در ارتباط با لیتولوژی و پوشش گیاهی.
کشف منابع آبی زیر زمینی و بررسی آبهای سطحی
بسیاری از سازمانهای مربوط به کشاورزی و کاربری اراضی، هم اکنون از تکنیکهای GIS بهره میگیرند. به عنوان نمونه، دادههای مربوط به کاربری اراضی و هواشناسی حاصل از ماهواره ها، اندازهگیریهای زمینی و اطلاعات مربوط به محصول سال قبل، همه با هم برای پیشبینی میزان یک یا چند نوع محصول در یک منطقه می توانند تجزیه و تحلیل شوند.
به وسیله یک سیستم اطلاعات جغرافیایی، نقشه جنگلها میتوانند دائماً و بهطور پیوسته بهروز شوند. همچنین GIS میتواند برای ذخیره و تجزیه و تحلیل اطلاعات جنگل از قبیل محاسبه مقدار چوب قابل برداشت از یک منطقه، بررسی چگونگی توزیع آتش سوزی در جنگل و یا ارزیابی برنامههای مختلف برداشت چوب، بکار رود، در حالی که انجام بسیاری از این تجزیه و تحلیلها بدون بهکار گیری GIS امکان پذیر نیستند.
محلها و سیستمهای تحویل مناسب در امور تجاری و گمرک.
کاربرد GIS در صنعت میتواند به عنوان نمونه، تعیین مسیر ترانزیت کالا، تعیین موقعیت مناسب برای احداث جادهها، خطوط نیرو، سیستمهای مخابراتی و . . . باشد.
با افزایش جمعیت، شهر به عنوان یک عنصر پویا پیوسته دچار تحولات و دگرگونیهای بسیار بوده و هدف نهایی برنامه ریزان نیز بالا بردن سطح رفاه و آسایش مردم و حل مشکلات و معضلات جوامع شهری عنوان شده است. امروزه با توجه به ابعاد پیچیده مسائل شهری و دخالت متغیرهای مختلف در برنامه ریزی شهری از مدل ها و نرم افزارهای مختلف برای برنامه ریزی استفاده شده که سیستم اطلاعات مکانی یکی از ابزارهای قدرتمند در پاسخگویی به نیازهای مطالعاتی و کاربردی محسوب میشود. در ذیل برخی از کاربردهای سیستم اطلاعات مکانی شهری عنوان میگردد :